حساسیت به کافئین در قهوه و تپش قلب و لرزش دستان و علائمی از این قبیل
حساسیت به کافئین در قهوه
این مقاله برای افرادی است که میخواهند یا نیاز دارند درباره کافئین و مشکلاتشان در واکنش به قهوه و کارهایی که باید در مورد آن انجام دهند بیشتر بدانند. دلیلی وجود ندارد که حساسیت به کافئین مانع از لذت بردن از یک فنجان قهوه خوشمزه شود. شما می توانید صرفا با درک بیشتر در مورد انواع قهوه و روش های مختلف تولید، دم کردن، و کافئین زدایی، مصرف کافئین خود را به شدت کاهش دهید.
اگر توسط پزشک تشخیص داده شده و به شما گفته شده که نباید قهوه بنوشید یا کافئین به هر شکلی مصرف کنید، لطفاً دیگر مطالعه نکنید. به پزشک خود گوش دهید. این مقاله نباید به عنوان توصیه پزشکی برای افراد تلقی شود که به طور خطرناکی به کافئین یا قهوه حساس اند.
کافئین یک ماده شیمیایی خوش خیم است که اکثر مردم آن را به خوبی تحمل می کنند . گاها باعث بالا رفتن تپش قلب میشود. در بیشتر افراد، این یک اثر موقتی است که تأثیر کمی بر بدن دارد. در حالی که درصد بسیار کمی از افرادی که واکنشهای شدید به کافئین نشان میدهند باید بهکلی از مصرف آن اجتناب کنند. بسیاری دیگر هستند که اگر در طول روز قهوه بنوشند ، علائم خفیف دیگری دارند، یا مشکل خواب دارند. برای این افراد کارهای زیادی می توان انجام داد تا بدون داشتن این مشکلات از قهوه لذت ببرند.
به عنوان یک نوشیدنی ، اکثر مطالعات موافق هستند که قهوه سرشار از آنتی اکسیدان ها و سایر موادی برای سلامتی است. عوامل منفی احتمالی به طور کلی با قهوه بیش از حد برشته شده یا سایر پردازش ها و تهیه نادرست آن مرتبط هستند - آنها در واقع در ذات خود قهوه نیستند، زیرا قهوه در حد اعتدال به عنوان یک نوشیدنی سالم در نظر گرفته می شود. بسیاری از اقتصاددانان خاطرنشان کرده اند که قهوه به عنوان یک محرک ملایم میلیاردها دلار در افزایش بهره وری ناخالص ملی مفید بوده است و قهوه احتمالاً با هوشیاری مردم در هنگام خواب آلودگی جان بسیاری را نجات داده است.
اسپرسو
همانطور که گفته شد، افرادی که بیش از حد قهوه می نوشند، مقدار زیادی از کافئین قهوه را دریافت می کنند ،این افراد می توانند به کافئین وابستگی پیدا کنند و ممکن است از علائم ترک مانند سردرد یا کمبود آن رنج ببرند. کافئین همچنین دارای اثرات ادرار آور است . غذاهای زیادی با اثر ادرارآور مشابه مانند سرکه، خیار، هندوانه، کنگر فرنگی و غیره وجود دارد.
وقتی افراد با قهوه مشکل دارند، چه علائمی را با آن مرتبط می کنند؟
1) بی خوابی
2) عصبی بودن ، احساسات پریشان
3) ضربان قلب نامنظم
4) ناراحتی معده ، رفلاکس اسید و غیره
5) گرفتگی روده یا سایر گرفتگی عضلات
6) اثر دیورتیک، کم آبی بدن
چه میزان کافئین در دانه های قهوه وجود دارد؟
برخلاف نوشابهها یا غذاهایی با سطوح کافئین مشخص، هیچ غلظت مشخصی از کافئین در قهوه وجود ندارد. انواع مختلف دانه های قهوه حاوی سطوح مختلفی از کافئین هستند. دانه های قهوه عربیکا بین 1.2 تا 1.8 درصد است، دانه های قهوه روبوستا به 2.4 درصد می رسد. همچنین، بسیاری از عوامل فرآوری می توانند میزان کافئین موجود در دانه های قهوه را افزایش یا کاهش دهند. برای مشاهده مقایسه میزان کافئین در انواع قهوه و سایر محصولات، جدول زیر را ببینید.
سطوح تقریبی کافئین در قهوه و سایر محصولات :
قهوه روبوستا (دم کرده قطره ای): 140 تا 200 میلی گرم کافئین در هر 6 اونس فنجان متوسط
قهوه عربیکا (دم کرده قطره ای): 75 تا 130 میلی گرم متوسط فنجان 6 اونس
اسپرسو (سرویس معمولی): 30 تا 50 میلی گرم متوسط 1 اونس شات
قهوه فوری: 40 تا 100 میلی گرم به طور متوسط فنجان 6 اونس
قهوه 97 درصد بدون کافئین: 3 تا 6 میلی گرم کافئین در هر 6 تا 7 اونس فنجان متوسط
قهوه استاندارد 99.92% بدون کافئین یورو: 8 تا 16 میلی گرم کافئین در هر فنجان متوسط 6 تا 7 اونس
کاکائو داغ: 10 تا 15 میلی گرم کافئین در هر فنجان 6 تا 7 اونس
کوکاکولا، پپسی، نوشابه زمزم : 20 تا 26 میلی گرم کافئین در هر 6 تا 7 اونس نوشیدنی
چای سبز (دم کرده): 12 تا 30 میلی گرم در هر 6 تا 7 اونس فنجان متوسط
چای سیاه (دم کرده): 40 تا 60 میلی گرم در هر 6 تا 7 اونس فنجان متوسط
اینها میانگین هستند و در اینجا فقط به عنوان یک راهنمای مقایسه ای تقریبی ارائه شده اند. (منابع: USFDA و Nat. دانشیار نوشابه)
آیا کافئین همیشه مقصر است؟
با کمال تعجب، پاسخ اغلب منفی است. بسیاری از مردم فکر میکنند زمانی که نسبت به سایر ویژگیهای قهوه حساس هستند، مانند تیره برشته شدن ، واکنشهایی به کافئین نشان میدهند. در هزاران تماسی که با مردم در دموهای محصول و آزمایش طعم داشتیم، افرادی که به ما می گویند با کافئین قهوه مشکل دارند، اعتراف می کنند که با نوشابه های کافئین دار، چای سیاه، کاکائو، شکلات و سایر غذاها با سطوح نسبتاً بالایی از کافئین مشکلی ندارند ! و البته بسیاری از آنها به ما گفته اند که با مصرف نکردن کافئین مشکلات آنها را حل نشده.
برای اینکه بفهمید آیا مشکل شما با قهوه واقعاً کافئین است یا خیر، توجه کنید که آیا سایر غذاهای موجود در نمودار بالا مشکلاتی را که با قهوه مرتبط میکنید به شما میدهند یا خیر. اگر نه، کافئین مشکل شما نیست.
اگر مشکل از کافئین نیست، از چیست؟
قهوه به خودی خود ، نوشیدنی معتدل و خوش طعم است و افراد کمی نسبت به جنبه غذایی قهوه حساسیت دارند. با این حال، هنگامی که یک دانه قهوه را برشته میکنید، لزوماً شروع به ایجاد موادی میکنید که برای تعدادی غیرقابل هضم میباشد. قهوه برشته شده تیره قندها و روغن ها را تجزیه می کند و آنها را به درجات مختلف می سوزاند و باعث ایجاد مواد خاکستر در دانه ها می شود. این افراد به شدت به این قندها و روغن های سوخته واکنش نشان می دهند و معمولا اسید معده، گرفتگی عضلات، تپش قلب و سایر علائم خودکار را تجربه می کنند. با وجود شباهت این علائم به حساسیت به کافئین، آنها در واقع مشکل عدم تحمل غذایی دارند.
از آنجایی که قهوه یک غذای خشک است، همیشه احتمال کپک زدن یا سایر آلاینده های موجود در قهوه وجود دارد که باعث ایجاد حساسیت شود. با این حال، اکثریت قریب به اتفاق تولیدکنندگان به دقت مراقب هستند که قهوه خود را تمیز و عاری از آلاینده ها نگه دارند و سطح رطوبت مناسب را حفظ کنند. بنابراین این مورد به ندرت ایجاد میشود.
آیا قهوه بدون کافئین واقعاً بدون کافئین است؟
شایعات فراوان است. ما افراد زیادی را داشتهایم که به ما میگویند که «قهوه بدون کافئین ، واقعاً بدون کافئین نیست، میدانید که مقدار زیادی کافئین در آن وجود دارد!» به همین دلیل است که آنها توضیح می دهند که نمی توانند بدون کافئین هم بنوشند. درست است که بدون کافئین هنوز مقداری کافئین باقی مانده است، اما به طور کلی نه خیلی زیاد. الزامات قانونی FDA و اتحادیه اروپا برای برچسب زدن قهوه بدون کافئین وجود دارد . برای رعایت استاندارد FDA، 97 درصد کافئین اصلی باید حذف شود. یک فنجان قهوه معمولی ممکن است حاوی 60 تا 120 میلی گرم کافئین باشد. یک فنجان با 90 میلی گرم کافئین در آن پس از کافئین زدایی کمتر از 3 میلی گرم کافئین دارد. قهوهای که استاندارد 99.92% اتحادیه اروپا را برآورده میکند، مقدار کمی کافئین بیشتری دارد، زیرا از استاندارد متفاوتی برای اندازهگیری مقدار حذف شده استفاده میکند. FDA مستلزم حذف 97 درصد کافئین از قهوه است.
البته تنوع دانه قهوه روی سطح کافئین قبل و بعد از آن تأثیر می گذارد. دانه قهوه های روبوستا می توانند 30 درصد کافئین بیشتری نسبت به دانه قهوه عربیکا داشته باشند. قهوه های Excelsa یا Catimor می توانند کمتر از 10 درصد کافئین روبوستا را داشته باشند. حتی در انواع مختلف، محتوای کافئین می تواند تا 30٪ متفاوت باشد. این به این معنی است که تنوع قابل توجهی در محصول نهایی وجود دارد. با این حال، هیچ محصولی که به درستی برچسب "بدون کافئین" به 97٪ یا 99.92٪ زده شده باشد، احتمالاً نمی تواند کافئین بیشتری نسبت به کولا، شکلات یا چای سبز داشته باشد.
با این حال، نمی توان روی هر تولیدکننده ای حساب کرد که در مورد کافئین زدایی کاملاً صادق باشد. اجرای استانداردهای بدون کافئین تقریباً وجود ندارد. حتماً ویژگی ادعای بدون کافئین روی قهوه را ارزیابی کنید.
منظور از "بدون کافئین طبیعی" چیست؟
متأسفانه، برچسب های گمراه کننده زیادی در اینجا وجود دارد. در واقع کاملاً قانونی است که یک روش بدون کافئین را "100٪ بدون کافئین فرآیند آب طبیعی" نامید و متوجه شوید که قهوه در معرض خیساندن مواد شیمیایی متوالی قرار گرفته است. در این روش دانههای قهوه ابتدا به مدت 30 دقیقه بخارپز میشوند، سپس به طور مکرر با متیلن کلرید (که معمولاً به عنوان پایهای برای پاککن رنگ شناخته میشود) یا اتیل استات (معمولاً به عنوان مایع تمیز کننده خشک شناخته میشود) به مدت حدود 10 ساعت شستشو داده میشوند. سپس حلال تخلیه می شود و قهوه ها به مدت 10 ساعت دیگر بخارپز می شوند تا حلال باقیمانده از بین برود.
گاهی اوقات قهوه های بدون کافئین با استفاده از اتیل استات به عنوان فرآوری شده طبیعی شناخته می شوند زیرا اتیل استات را می توان از میوه ها یا سبزیجات مختلف به دست آورد. با این حال، به منظور کافئینزدایی، به طور کلی نمیتوان چنین مقدار زیادی اتیل استات ایجاد کرد و بنابراین این ماده شیمیایی به صورت مصنوعی مشتق میشود. توجه داشته باشید که این فرآیند بسیاری از عناصر طعم را نیز از بین می برد.
نیازی به گفتن نیست، این و سایر فرآیندهای شیمیایی که به عنوان "طبیعی" برچسب گذاری می شوند، می توانند مشکلات جدی تحمل را برای افراد دارای معده حساس یا آلرژی داشته باشند.
تنها فرآیندی که واقعاً میتوان آن را «طبیعی» نامید، فرآیند آب گرانقیمت سوئیس است که تنها توسط یک کارخانه در جهان، در کانادا انجام میشود. دسته ای از دانه های سبز و بو داده نشده در آب داغ خیس می شوند و کافئین و مواد جامد قهوه را از دانه جذب می کنند. سپس دانهها دور ریخته میشوند و آب از فیلتر کربنی عبور میکند که مولکولهای کافئین را به دام میاندازد. سپس از آب باقیمانده برای خیساندن دسته دیگری از دانه های قهوه استفاده می شود. آب کافئین بیشتری را از این دانه ها جذب می کند، اما دیگر نمی تواند مواد جامد یا طعم قهوه را که در دانه ها باقی می ماند جذب کند. سپس آب تخلیه می شود. این روند تا زمانی تکرار می شود که دانه ها 99.9٪ بدون کافئین باشند.
سایر فرآیندهای کافئینزدایی شامل پردازش CO2 است که توسط کوفی کان استفاده میشود، که در آن دانههای قهوه در یک حمام مایع از دی اکسید کربن با فشار 73 تا 300 اتمسفر خیس میشوند. و روش تری گلیسیرید، که در آن دانهها در روغنهای قهوه خیسانده میشوند و از تفالههای قهوه مصرفشده حذف میشوند.
روش های دیگر برای کاهش کافئین موجود در قهوه
دم کردن در دمای پایین تر: کاهش متوسط دمای دم کردن، قهوه ای تولید می کند که حاوی کافئین کمتری است. قهوه ای که در فرنچ پرس یا قهوه ساز فیلتر ویتنامی تهیه می شود در بیشتر زمان دم در دمای متوسط پایین تری دم می شود.
دم کردن سریعتر/تغییر به اسپرسو: کاهش زمان دم کردن باعث تولید یک فنجان قهوه با کافئین کمتر نیز می شود. فرنچ پرس و قهوه سازهای فیلتر ویتنامی سریعتر از قهوه سازی های ماشینی متوسط هستند. در دستگاه های اسپرسوساز، دم کردن بسیار سریع است. یک شات اسپرسو نسبت به 8 اونس کافئین کمتری دارد. قهوه معمولی اما همان مقدار طعم. حتی اگر شات های اسپرسو را دوست ندارید، سعی کنید یک لانگو یا اسپرسوی آمریکایی درست کنید.
تغییر به قهوه فوری: قهوه های فوری معمولاً کافئین کمتری نسبت به قهوه معمولی دارند زیرا با حرارت کمتری نسبت به قهوه معمولی فرآوری می شوند.
توصیه ها
برای کسانی که فقط کمی حساس هستند: همانطور که در بالا توضیح دادم ممکن است فقط نیاز به تغییر روش دم کردن و کاهش مصرف کافئین از سایر غذاها داشته باشید. منتظر چی هستی؟ آسان است! برو یه قهوه بخور !
برای افراد حساس: گزینه های شما محدودترین هستند. باید مصرف کافئین خود را از غذاهای روزانه کاهش دهید. اما ناامید نشو! قهوه مناسبی وجود دارد که استانداردهای کافئین زدایی FDA یا اتحادیه اروپا را برآورده می کند.
واضح است، کسانی که به کافئین حساس هستند، گزینه های زیادی برای کاهش مصرف خود دارند و در عین حال از یک فنجان قهوه خوشمزه لذت یبرند. در یک روز معمولی، فقط با انتخاب عاقلانه غذاهای غیر قهوه و انتخاب انواع قهوه ای که کافئین کمتری دارند، مانند اسپرسو، فوری، می توانید مصرف کافئین خود را 200 میلی گرم در روز یا بیشتر کاهش دهید و به زیر 100 میلی گرم برسانید. دانه های طبیعی کم کافئین با انتخاب قهوه برشته شده در دماهای پایین تر، می توانید واکنش های احتمالی به اسید، قندهای سوخته و روغن ها را کاهش دهید. با انتخاب های خوب در طول روز، ممکن است بتوانید دوباره نوشیدن قهوه را تجربه کنید، بدون هیچ ناراحتی!
با افتخار ،کافه رستری زمان بهترین دان قهوه عربیکا و کافئین متوسط به پایین، از سراسر نقاط جهان را با بهترین کیفیت رست ارائه می کند و این قهوه برای افراد حساس بسیار مناسب خواهد بود. برای خرید اینترنتی قهوه بر روی لینک زیر کلیک کنید:
منابع
محتوای کافئین در غذاها: 212 ماده غذایی بیشترین میزان کافئین را دارند
PDF وابستگی به کافئین
اطلاعات کلی در مورد کافئین زدایی: ویکی پدیا در مورد کافئین زدایی
فرآیند آب سوئیس: ویکی پدیا در مورد فرآیند آب سوئیس
مواد شیمیایی موجود در قهوه بدون کافئین: فهرست وضعیت افزودنی مواد غذایی FDA (جستجوی عبارت «بدون کافئین»)
استانداردهای کافئین زدایی: بیانیه FDA در مورد کافئین موجود در کافئین بدون کافئین (صفحه حذف شده از سایت FDA)
عنوان اصلی: نوشیدنی مورد علاقه شما شما را ناراحت می کند؟ مروری مفید از حساسیت به کافئین در قهوه (و آنچه می توانید در مورد آن انجام دهید)