خرید قهوه | قیمت قهوه
هنگام خرید انواع دان قهوه ما باید به انتخاب انواع دان قهوه بر اساس طبع و سلیقه خودمان بپردازیم که در توضیحات ذیل به آن میپردازیم
قهوه ها گونه های مختلفی دارد که هرکدام ، دارای زیرگونه هایی میباشد.
این زیرگونه ها شاخصه های عطری و طعمی متفاوتی داشته که خود را از سایرین متمایز می سازند. معمولاً فقط دو گونه عربیکا و روبوستا/کانفورا جهت مصارف تجاری پرورش می یابند. البته گونه دیگری به نام لیبریکا نیز وجود دارد که سهم بسیار پایینی در تولید قهوه دارد.
حال به انواع دان قهوه میپردازیم:
خرید انواع قهوه:
-
دان قهوه عربیکا
-
دان قهوه روبوستا
-
دان قهوه لیبریکا
خرید قهوه عربیکا
دان قهوه عربیکا ، بوته ای همیشه سبز با برگی بیضی شکل و سبز تیره بوده که میتواند تا 6 متر ارتفاع داشته باشد. در مزارع ، اندازه گیاهان را به منظور برداشت و افزایش تغذیه گیلاس ها تا حدود 3 متر ارتفاع نگه داشته اند. یک گیاه عربیکا حدود 50 سال عمر و برداشت میوه خواهد داشت.
اگرچه بعد از 30 سال عملکردش کاهش می یابد .درختان عربیکا در دمای بین 15 تا 23 درجه سانتیگراد و در مناطقی که میزان بارندگی سالانه آنها 1.5 متر است رشد می کنند .
اسیدیته پیچیده و ترکیبات طعمی موجود در این گونههای عربیکا به این معنی است که تنوع زیادی در عطر و طعم آن وجود دارد. به طور کلی شیرین تر هستند و دارای یادداشت های عطری و طعمی از میوه ها، گل ها و شکلات و آجیل هستند . همچنین از قهوه روبوستا گران تر هستند و این گرانی به دلیل نیاز به شرایط خاص کشت مانند: آب و هوا و ارتفاع جهت رشد است.
دانه های قهوه عربیکا معمولا بیضی شکل و دارای خوشه مرکزی مشخص و بزرگتر از دانه های قهوه روبوستا هستند.
خرید قهوه روبوستا
دان قهوه روبوستا بیشتر در ویتنام ، غرب آفریقا ، اندونزی و سایر بخش های جنوب شرقی آسیا رشد می کند.روبوستا دارای مقادیر اسیدیته پایین تری نسبت به قهوه عربیکا هستند ، به این معنی که به طور کلی طعم شیرینی کمتری در آنها وجود دارد.درختان دان قهوه روبوستا می توانند تا حدود 10 متر رشد کنند ، آن ها دانه های کوچک تر و گردی را تولید میکنند .
روبوستا برای اولین بار در کنگو ، کشف شد .درختان روبوستا بعد از 3 سال اولین محصول خود را تولید میکنند و تولیدات آنها 20تا 30 سال و بیشتر ادامه می یابد .
دان قهوه روبوستا در دمایی بین 23 تا 27 درجه سانتیگراد و با میزان بارندگی سالانه 1.5 متر یا بیشتر رشد میکند.در حالی که روبوستا در مناطق دشتی مانند جنگل های بارانی شکوفا میشود ، بهترین رشد گونه عربیکا در ارتفاعات بالا (از 600 متر بالاتر از سطح دریا ) و بالاتر است .
مراقبت از درختان روبوستا بسیار راحت تر است . این درختان بسیار مقاوم در برابر شرایط آب و هوایی و آفات گیاهی بوده و به طور متوسط یک سوم ارزان تر از قهوه های گونه عربیکا هستند . یکی دیگر از شاخصه های دان قهوه روبوستا ، وجود کافئین بیشتر است. دان های روبوستا به طور کلی کوچک تر از دان های قهوه عربیکا بوده و دایره ای هستند.
تاریخ نام گذاری دان قهوه روبوستا سال 1895 و دان قهوه عربیکا سال 1753 بوده و زمان شکوفه دادن این دان های قهوه : روبوستا بطور نامنظم و عربیکا بعد از باران
میزان کافئین دان قهوه روبوستا 2% در هرگرم میباشد و در دان قهوه عربیکا 1.2% در هر گرم
شکل دانه در قهوه روبوستا دایره بوده و در قهوه عربیکا بیضی .میزان تولید سالانه عربیکا به روبوستا 70 به 30 است.
انواع زیرگونه دان قهوه عربیکا:
برزیل ، بروندی ، کلمبیا ، کاستاریکا ، اکوادور ، السالوادور ، اتیوپی ، گواتمالا ، هندوراس ، اندونزی ، جامائیکا ، کنیا ، نیکاراگوئه ، پاناما ، پرو ، رواندا ، تانزانیا ، یمن ، سودان ،
دان قهوه لیبریکا
دان قهوه لیبریکا در ارتفاعات کم و در مالزی و آفریقای غربی پرورش یافته و کمتر از 1% بازار تجارت را به خود اختصاص داده اند . در فنجان غلیظ و تند هستند.
اما طرفداران خود را در بعضی از کشورها دارند. در فیلیپین به باراکو معروف است . کافئین پایینی داشته و در جزایر ماسکارین و ماداگاسکار پرورش می یابد.