موکوپات چیست ؟ و ۸ مرحله عصاره گیری با آن
دسترسی به یک فنجان اسپرسوی داغ برای بسیاری از افراد علاقه مند به آن ، با توجه به شرایط مختلف ، امکان پذیر نیست . از این رو معمولاً کارمندان ادارات در حین انجام فعالیت ، همچنین افراد در هنگام مسافرت و یا دانشجویان ، جهت تهیه قهوه اسپرسو خود از موکوپات استفاده می نمایند . نام دیگر موکوپات اسپرسو ساز روگازی است . اگرچه عصاره تولید شده توسط این وسیله با دستگاه های اسپرسوساز تجاری ، فاصله زیادی دارد ، اما چاره مناسبی در زمان عدم دسترسی به یک فنجان اسپرسو ایده آل است . موکوپات ها بسیار کم هزینه هستند و عصاره تولیدی توسط آنها معمولاً غلیظ است .
موکوپات دارای دو محفظه بوده که به یکدیگر پیچ میشوند . مکانیزم کاری موکوپات بدین صورت است که آب درون محفظه پایین وارد شده و سابه ریز قهوه در سبد فلزی میانه دو محفظه قرار گرفته ، در نهایت موکوپات بر روی حرارت متوسط قرار میگیرد . با جوش آمدن آب ، فشار ، بخار آب را به سمت قهوه ای که در سبد بین دو محفظه قرار دارد ، برده و در نهایت توسط یک لوله باریک عصاره گرفته شده از قهوه به محفظه بالا منتقل می گردد.
نحوه عصاره گیری
مرحله اول :
کتری خود را درست قبل از جوشاندن آب خاموش کنید و آب را گرم نمایید . شروع به کار با آب داغ باعث میشود که عصاره گیری سریعتر انجام شده و از گرمای بیش از حد موکوپات که میتواند سابه قهوه را بسوزاند ، جلوگیری شود .
مرحله دوم:
قهوه خود را آسیاب نمایید .به طور معمول اندازه سابه قهوه میبایست اندکی درشت تر از سابه قهوه مورد استفاده جهت دستگاه های اسپرسوساز باشد و البته ریز تر از سابه مورد استفاده در قهوه ساز های قطره ای و دمی باشد .
اگر سابه قهوه خیلی ریز باشد ، منجر به عصاره گیری بیش از حد و تلخ شدن قهوه میگردد . چند دم آوری مختلف با سابه هایی با اندازه های متفاوت را امتحان نمایید تا بتوانید عصاره مورد نظر را بر این اساس انتخاب نمایید.
با افتخار ،کافه رستری زمان بهترین دان قهوه را ، از سراسر نقاط جهان را با بالاترین و به روزترین کیفیت رست ارائه می کند. برای خرید اینترنتی قهوه بر روی لینک زیر کلیک کنید:
مرحله سوم :
آب گرم را درون محفظه پایین موکوپات بریزید . بدون در نظر گرفتن تعداد فنجانی که میخواهید قهوه تهیه کنید .همیشه آب را تا زیر سوپاپ ایمنی پر نمایید . مقداری آب گرم نیز داخل فنجان هایتان بریزید . فنجان گرم تفاوت زیادی در زمان نوشیدن قهوه ایجاد میکند.
مرحله چهارم :
سبد را با مقداری سابه قهوه پر کرده ، سپس با انگشت خود آن را صاف نمایید .لازم نیست آن را به ته سبد فشار دهید ، بین ذرات سابه قهوه باید فضای کافی باشد . عصاره گیری با فشار حاصل تبخیر آب در محفظه زیرین انجام میگردد و فشردن سابه باعث قهوه بیش از حد غلیظ و تلخی خواهد شد .
مرحله پنجم:
سبد را بر روی محفظه پایین قرار دهید ، پر کردن سبد با قهوه ، قبل ازین کار مانع از پخش شدن ذرات قهوه در عصاره حاصل میگردد محفظه بالایی را با یک دستگیره بپیچانید ، چراکه پایه موکوپات داغ خواهد شد.
مرحله ششم:
موکوپات را روی اجاقگاز قرار دهید و درب آن را طی فرآیند گرمادهی ، باز بگذارید تا از گرمای بیشازحد محفظه جلوگیری شود نباید آب را در موکوپات بجوش آورد بلکه میبایست یک عصاره گیری تدریجی و کنترلشده داشته باشید.
مرحله هفتم :
موکوپات را نگاه کنید تا اولین قطرات عصاره قهوه ظاهر شوند ، اگر تمام فرآیند بهدرستی انجامگرفته باشد عصاره میبایست بهآرامی طلایی و شربتی مانند بیرون آید ، هرچقدر عصاره گیری ادامه یابد عصاره قهوهای که بیرون میآید روشنتر و سبکتر میگردد.
وقتی اصطلاحاً رنگ عصاره شروع به پریدگی کرد ، آن را از روی حرارت بردارید . یکپارچه سرد و مرطوب را از قبل آماده کرده تا فورا پایه را خنک کنید . این امر عصاره گیری را متوقف کرده و از ایجاد مزه قهوه سوخته ، جلوگیری میکند .هرچقدر مدتزمان استخراج بیشتر شود قهوه تلختر میشود .
مرحله هشتم :
هدف این نیست که منتظر بمانید تا کل آب از موکوپات عبور کند ، بلکه اتمام فرآیند با مقدار کمی قهوه غلیظ و با کیفیت است. قهوه تولید شده توسط موکوپات به غلظت قهوه تهیهشده با دستگاه اسپرسو ساز نیست ، اما قطعا غلیظتر از قهوهای حاصل از قهوهسازهای فیلتر است. اگر بیشاز یک فنجان قهوه عصاره گیری نمودید ، آن را از موکوپات به یک فلاسک منتقل کرده تا از ایجاد طعم زننده و تلخ در آن جلوگیری نمایید.
موکوپات ها در ابعاد و اشکال مختلف و توسط شرکت های زیادی تولید میشوند. بنابراین مکانیزم تولید عصاره تمامی آنها به همین صورت است. معمولاً آنها را با عناوین یک کاپ ، دو کاپ ، سه کاپ و ......با توجه به حجم محفظه پایین و اندازه انها می شناسند.