خرید قهوه تک خاستگاه
قهوه تک خاستگاه تنها از یک منشاء به دست می آید. معنای منشاء بسته به اینکه چه کسی قهوه را میفروشد متفاوت است. بیشتر قهوه ها ، اگر همه دانه های ترکیبی شان از یک کشور بیاید ، قهوه تک خاستگاه نامیده می شود. کشورهای تولید کننده ، آب و هوا و شرایط مختلفی در تولید قهوه دارند و این بدین معنی است که در هریک از مناطق هر کشوری معمولاً خصایص عطری و طعمی قهوه متفاوت بوده و با ترکیب آن ها میتوان در ایجاد قهوه هایی با عطر و طعمی پیچیده تر اقدام نمود .
به عنوان مثال ، کلمبیا شرایط آب و هوایی متنوع در کشور دارد ، که حداقل 7 یا 8 عطر و طعم را ایجاد میکنند . این بدین معنی است که میتوان قهوه های تک خاستگاه بیشماری را تنها از کلمبیا تولید کرد که کاملا مزه متفاوتی دارند.
اسپرسو یک نوشیدنی مختصر و بسیار پیچیده است . هنگام تهیه یک ترکیب اسپرسو برای سرو کردن توسط برشته کار ، باید در مورد این که ترکیب در نهایت چه عطر و طعمی خواهد داشت ، فکر کرد و با سابقه عطر و طعم قهوه های مختلف مهندسی گردد.
برشته کاران به تنوع و دسته بندی های طعمی یک قهوه که در هنگام ترکیب شدن ، میتوانند ارائه نمایند فکر میکنند .این مورد به آنها کمک میکند که خصوصیات یک ترکیب اسپرسو ویژه را از میان مهمترین فاکتور حائژ اهمیت مشتریان شان پیدا نمایند .یکی از عوامل مهم در قهوه اسپرسو ، تنظیم تعادل طعم هاست تا اطمینان حاصل شود که طعم های دریافتی هم بعنوان قهوه صرفا اسپرسو و هم نوشیدنی های اسپرسو بر پایه شیر کاملا متعادل هستند .
انواع دان قهوه تک خاستگاه
انواع دان قهوه صد درصد عربیکا که از یک محل یا منشأ برداشت میشوند. مثل مناطق:برزیل، بروندی، کلمبیا، کاستاریکا، اکوادور،السالوادور،اتیوپی، گواتمالا، هندوراس، اندونزی،جامائیکا، کنیا، نیکاراگوئه،پاناما،پرو، روآندا، تانزانیا،یمن، اتیوپی سیدامو، اتیوپی گوجی، کلمبیا سوپرمو،اتیوپی لیمو، اتیوپی کوچره،کلمبیا هویلا،تانزانیا،اتیوپی بوراکا
مهمترین ویژگی قهوه تک خاستگاه، قابلیت ردیابی کردن آن است؛ اینکه دقیقا بدانید قهوهتان از چه مزرعهای آمده؛ و همچنین قهوهای یکدست در اختیار دارید و نه قهوهی ترکیبی یا blend. این معمولا به معنی کیفیت بالاتر است؛ تاییدی بر اینکه قهوه از مزرعهای خاص با ویژگیهایی منحصربهفرد آمده، طعم آن منعکسکنندهی محل کشت آن است و نیز تاثیرگرفته از ویژگیهای جغرافیایی همان مزرعه و منطقهی خاص
استانداردها و گواهینامههای دنیای قهوه
روستریهای قهوه و خریداران قهوه سبز با سرکشیهای منظم به مزارع قهوه، دانش و تجربهی ارزشمندی بهدست میآورند. در واقع این روزها بسیاری از روسترهای تخصصی (Specialty Roaster)، اطلاعات دستاولی درباره تاثیر شیوههای کشت و فرآوری قهوه بر دانه قهوه در اختیار دارند. کشاورزان، خریداران و روسترهای قهوه همگی در کنار هم شاید بالغ بر ۱۰۰ نوع قهوه را در روز کاپ (Cupping) میکنند تا بتوانند ارزیابی دقیقی در خصوص پروفایل قهوههای مختلف با روشهای فرآوری متفاوت بهدست آورند و برگههای کاپینگ را با هم مقایسه کنند. در نتیجه این تبادل اطلاعات و معاملات قهوه، مصرفکنندگان نیز به دایرهی گستردهتری از انواع قهوههای مختلف دسترسی پیدا میکنند.
اما در این میان تنها تولیدکنندگان و روسترهای قهوه نیستند که نقشی مهم بازی میکنند؛ مشتریان و مصرفکنندگان نیز در این معادله در موقعیت تاثیرگذاری قرار گرفتهاند. میپرسید، چطور؟ با استقبال و تصدیقِ کیفیتِ قهوه برتر و باکیفیت و مرغوب!