اسپرسو سینگل و انواع سبدهای آن ، آموزش یک اسپرسو سینگل اصولی
در یک دنیای ایده آل ، یک سبد اسپرسو به شما این امکان را میدهد که نیمی از قهوه را به صورت دوبل درست کنید و دقیقاً همان طعم قهوه دوبل را به دست آورید، بدون تغییر اندازه آسیاب. در واقعیت، سبدهای تکی اغلب از این میزان کوتاهی می کنند..
اغلب اوقات ، یک سبد سینگل به شما نیاز دارد که از دوز بزرگتر یا آسیاب ریزتر یا هر دو استفاده کنید تا طعم قابل قبولی داشته باشید. استفاده از دوز بیشتر به معنای هدر دادن مؤثر مقدار مشخصی قهوه در هر بار نوشیدن است.
برای مثال، یک کافه ممکن است 18 گرم برای یک شات مصرف کند، اما 11 یا 12 گرم برای یک شات مصرف می کند، بنابراین از 2 یا 3 گرم قهوه بیشتر در هر شات استفاده می کند. . در همین حال، اگر سبد تکی به اندازه آسیاب متفاوتی نیاز دارد، این نیاز به سرمایه گذاری در یک آسیاب جداگانه دارد. در هر صورت، استفاده از سبدهای تکی در یک کافه بسیار پرهزینه است، و در کافیبارهای تخصصی، منصفانه است که بگوییم سبدهای تکی تمام شده اند.
اما آیا این بدان معناست که سبد تنها همیشه بی فایده است؟ برای یک باریستای خانگی یا یک کافه که از آسیاب تک دوز برای تهیه اسپرسوی خود استفاده می کند، استفاده از اندازه آسیاب متفاوت مشکلی نیست. در این صورت آیا می توان از یک سبد به همان اندازه نتایج خوبی گرفت ؟ در این مقاله به محدودیتهای انواع سبد تکی نگاه میکنیم و طرحهای مختلف را در مقابل یکدیگر آزمایش میکنیم تا ببینیم کدام نوع سبد بهترین نتیجه را میدهد.
سبدهای مخروطی
برای راحتی، برخی از سبدهای تکی به گونه ای طراحی شده اند که با سبدهای دوتایی با همان دستکاری استفاده می شوند، بنابراین در قسمت بالایی آن ها یک اندازه هستند.
استفاده از همان شکل مستطیلی به عنوان یک سبد دوتایی (دابل ) ، اما با نصف مقدار قهوه، باعث می شود بستر قهوه به نصف عمق داشته باشد. چنین عمق بستر کم به این معنی است که اندازه آسیاب باید به میزان قابل توجهی ریزتر باشد تا زمان عکسبرداری مشابهی داشته باشد و احتمال تشکیل کانال ها را بسیار بیشتر کند.
طراحی معمولی یک سبد تک (راست) در مقایسه با یک سبد دوتایی یا همان دابل (چپ)
برای دور زدن این موضوع، این نوع سبدهای تکی در پایین باریکتر از بالا هستند و در نتیجه یک شکل مخروطی کوتاه در پایین سبد ایجاد می شود. این نوع شکل به ناچار منجر به استخراج ناهموار می شود، زیرا آب دم کرده نمی تواند به طور یکنواخت در سطح بستر قهوه به سمت پایین جریان یابد. یک شبیهسازی سادهشده جریان از طریق یک سبد تک مخروطی این را نشان میدهد - جریان در وسط در بالای سبد سریعتر است، و در اطراف لبه در پایین سریعتر است. این نوع جریان ناهموار به کانال سازی در عکس کمک می کند.
شبیه سازی جریان در یک سبد اندازه فلش ها نشان دهنده سرعت جریان است، در حالی که رنگ نشان دهنده فشار است. در بالای سبد، جریان از وسط سریعترین است، در حالی که در پایین سبد جریان در اطراف طرفین سریعتر است. شبیه سازی شده با استفاده از نرم افزار دینامیک سیالات محاسباتی SimScale .
بدتر از همه، این احتمال وجود دارد که بستر قهوه در سبدی به این شکل نیز به طور ناهمواری بسته شده باشد. در دوره پیشرفته اسپرسو ، توضیح میدهیم که مفهوم «جمینگ» چگونه با تپینگ مرتبط است. به طور خلاصه، هنگامی که ذرات قهوه به اندازه کافی با یکدیگر در تماس باشند، بستر قهوه دیگر نمیتواند فشرده شود. آن را مانند فشار دادن یک فنر در نظر بگیرید - هنگامی که مارپیچ های یک فنر به یکدیگر برخورد می کنند، فنر گیر می کند و دیگر نمی توان آن را فشرده کرد. در طرح تک سبد کلاسیک ، کناره های سبد خیلی زودتر از وسط گیر می کند.
کناره های یک سبد تک کاپ قبل از وسط گیر می کند. تخت قهوه را به صورت مجموعه ای از فنرها تصور کنید که منتظر فشرده شدن توسط یک دستکاری هستند. در زمان کوبیدن فنرهای کناری کاملاً فشرده میشوند و قبل از اینکه وسط پیک کاملاً فشرده شود، گیر میکنند. بنابراین چگالی قهوه در طرفین بیشتر از وسط خواهد بود.
هنگامی که بستر قهوه به طور کامل در اطراف لبهها فشرده شود، مرکز پیک همچنان تا حدی فشرده میشود و در نتیجه تراکم ناهمواری در پیک ایجاد میشود و کانالی ایجاد میکند.
سبد سینگل مستقیم طرفه
برای غلبه بر این مشکلات با طراحی کلاسیک، برخی از تولید کنندگان سبدهای تکی ایجاد کرده اند که منجر به یک پوک با طرفین صاف می شود. عرض آنها در بالا 58 میلیمتر است تا در یک سر گروه استاندارد قرار بگیرند، اما کنارههای سبد به سمت داخل پله میشوند تا یک استوانه باریکتر ایجاد شود که در زیر آن قهوه را نگه میدارد.
یک سبد تکی با طرفین صاف. قهوه همانطور که نشان داده شده است فقط قسمت مرکزی سبد را پر می کند .
در این طرح، قهوه قرار است فقط سیلندر مرکزی را پر کند، که سپس مانند نوعی سبد کوچک عمل میکند، با اضلاع مستقیم مانند یک سبد دوتایی. این طرح به یک دستکاری باریکتر برای قرار دادن سیلندر نیاز دارد و برخی از ماشینها با یک تمپر دو طرفه مخصوص این کار ارسال میشوند. یک قیف دوز طراحی شده برای این نوع سبد می تواند پر کردن و کوبیدن صحیح آنها را بسیار آسان تر کند.
تست سبدها
برای اینکه ببینیم سبدهای مستقیم چقدر موثر هستند، از مربی BH و قهرمان باریستای جهان در سال 2009، گویلیم دیویس، خواستیم تا آنها را برای ما آزمایش کنند. او سه نوع سبد را با هم مقایسه کرد: یک سبد مخروطی که برای استفاده با دستکاری استاندارد 58 میلی متری طراحی شده است. یک سبد مستقیم، طراحی شده برای استفاده با دستکاری کوچکتر؛ و یک طرح نیمه مخروطی، که می تواند با یک تمپر 58 میلی متری نیز استفاده شود، و دارای یک بخش مستقیم در قسمت پایین پاک است ، سپس دیوارهای شیب دار بالاتر از سبد برای قرار دادن ضربه زننده است.
با استفاده از سبد مستقیم، با استفاده از نیمی از دوز، زمان شلیک بسیار مشابه بود، بدون نیاز به تغییر اندازه آسیاب. عکسهای بهدستآمده TDS کمی پایینتر داشتند، اما طعم قابل قبولی داشتند، با طعم کمی «گرد و غبار» که احتمالاً نشاندهنده کانالگیری بیشتر از سبد دوتایی است.
با سبد نیمه مخروطی، Gwilym استخراج را با یک سبد دوتایی از همان سازنده مقایسه کرد. زمان شلیک در همان اندازه آسیاب بسیار کمی سریعتر بود، و استخراج به طور قابل توجهی کمتر بود، که نشان دهنده استخراج ناهموار است.
در نهایت، Gwilym با سبدهای مخروطی دو آزمایش انجام داد: اولاً، با استفاده از اندازه آسیاب مشابه با سبد دوبل استاندارد، ضربات بسیار سریعتر اجرا میشد و کمتر از طرحهای مستقیم یا نیمه مخروطی استخراج میشد. در مرحله بعد، او اندازه آسیاب را برای رسیدن به همان زمان عکسبرداری قبلی تنظیم کرد ، اما حتی در این اندازه آسیاب ظریف تر، استخراج کمتر از طرح های مستقیم یا نیمه مخروطی بود.
این نتایج نشان میدهد که طراحی سبد یک طرفه امکان استخراج یکنواختتر را نسبت به سایر انواع سبد تکی فراهم میکند. استخراج از یک سبد یک طرفه مستقیم هنوز کمی کمتر از یک سبد دوتایی است، اما منجر به اسپرسوهای قابل قبولی شد.
جنبه منفی سمت راست
در حالی که سبد یک طرفه مستقیم در مقایسه با یک سبد مخروطی باعث استخراج یکنواختتر میشود، هنوز هم معایبی دارد. اولاً، کنارههای سیلندر اغلب کاملاً صاف نیستند و بسته به مقدار قهوهای که استفاده میکنید و اندازه تمپر شما، ممکن است مقدار مشخصی قهوه بدون گیره در اطراف لبه سبد وجود داشته باشد. از آنجایی که سبد فقط در یک اندازه ساخته میشود، گزینههای شما را برای تغییر دوز نیز محدود میکند، و هیچ کنترلی بر فضای سر ، که بسیار بزرگتر از معمول برای یک سبد دوتایی است، نمیدهد.
با یک سبد باریک تر، لبه بیشتری نسبت به مساحت سبد وجود دارد. کانال کشی در اطراف لبه های سبد رایج تر است، تا حدی به این دلیل که دستکاری ها هرگز به طور کامل به لبه سبد نمی رسند، بلکه به دلیل چیزی به نام جلوه دیواری است.
حتی اگر استخراج از این نوع سبد به اندازه یک سبد دوتایی خوب باشد، باز هم دلایل قانعکنندهای برای عدم استفاده از آن در یک کافه وجود دارد. در مرحله اول، نیاز به استفاده از یک قیف دستکاری و دوز جداگانه، و نگه داشتن یک آسیاب دوم در شماره گیری، یا استفاده از یک چرخ دوز واحد دارد. این می تواند قهوه را هدر دهد و گردش کار باریستا را به میزان قابل توجهی کند می کند.
استفاده از سبدهای تکی در یک کافه نیز مزیت زیادی ندارد، حداقل در کشورهایی که اکثر مشتریان آن اسپرسوهای تکی نمی نوشند. پس از سرو یک اسپرسو از یک سبد دوتایی، معمول است که شات دوم را برای نوشیدن در آینده استفاده کنید. آزمایش طعم ما نشان میدهد که
که اگر آن اسپرسو در یک نوشیدنی شیر قرار داده شود، طعم آن حتی پس از یک ساعت بدتر نمیشود. با در نظر گرفتن این موضوع، تهیه اسپرسوهای تکی در یک کافه به ندرت ارزش هزینه اضافی، زمان و قهوه تلف شده را دارد. با این حال، برای یک باریستای خانگی، تهیه اسپرسوی خوب از یک سبد تکی با طراحی خوب باید کاملاً امکان پذیر باشد - بنابراین زیاد نگران کارهای باریستاهای کافه محلی خود نباشید، تا زمانی که اسپرسوی تکی طعم خوبی دارد. برای تو.
برای داشتن یک طعم یاد عالی و حس خوب ، کافه رستری زمان بهترین دان قهوه با بالاترین کیفیت رست و کلیه تجهیزات لازم را برای شما ، ارائه می کند. برای خرید اینترنتی قهوه بر روی لینک زیر کلیک کنید: